


تعمیر دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور ها جزء دستگاههایی به شمار میروند که وجود آنها در بسیاری از صنایع ضروری به شمار میرود بهطوریکه در حال حاضر بسیاری از صنایع به دلیل شرایط خاصی که دارند از این دستگاهها برای تولید برق مصرفی خود استفاده مینمایند و نگهداری و تعمیر دیزل ژنراتور جزو مهمترین موارد استفاده از این دستگاه است. ژنراتور ها میتوانند در بسیاری از موارد بهترین گزینه برای تولید برق گروههای صنعتی به شمار روند و بدون محدودیت به کارکرد خود ادامه دهند.
صنایع کشتیسازی، معادن، صنایع راهسازی و حتی بسیاری از مدارس و بیمارستانها برای ادامه فعالیتهای خود به استفاده از دیزل ژنراتور ها میپردازند. دیزل ژنراتور جزء رایجترین دستگاههای ژنراتور است که در حال حاضر به دلیل ویژگیهای خاص خود در اماکن و صنایع مختلف استفاده میشود.
دیزل ژنراتور با استفاده از سوخت دیزل این امکان را به وجود میآورد تا حتی صنایعی که در نقاط دورافتاده مشغول به فعالیتاند نیز، به برق دسترسی داشته باشند؛ این در حالی است که بدون استفاده از این دستگاهها عملاً این صنایع دچار مشکلات زیادی خواهند شد و برای تأمین برق موردنیاز خود چالشهای فراوانی را تجربه خواهند نمود تا جایی که قادر به فعالیت نخواهند بود.
به دلیل اینکه دستگاههای دیزل ژنراتور امروزه در بسیاری از صنایع نقش پررنگی را ایفا میکنند در این مطلب تصمیم گرفتهایم تا به معرفی نکات مهم برای نگهداری و تعمیر این دستگاهها بپردازیم؛ پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا شما را با این نکات آشنا نماییم.
اهمیت تعمیر و نگهداری از دیزل ژنراتور
در زمینه نگهداری از دستگاههای دیزل ژنراتور نکات مختلفی وجود دارد که مدیران و فعالان صنایع مختلف باید به آن توجه داشته باشند. نگهداری صحیح از دیزل ژنراتور باعث میشود تا در بلندمدت از وارد شدن هزینههای سنگین براثر خرابی دستگاه جلوگیری شود و بتوان با کمترین هزینه ممکن شاهد ادامه کارکرد این دستگاهها بود.
علاوه بر این نگهداری صحیح از دستگاههای دیزل ژنراتور به عملکرد صحیح این دستگاهها در طول زمان نیز کمک قابلتوجهی خواهد کرد. دیزل ژنراتور ها درصورتیکه بهصورت دورهای مورد بازرسی و نگهداری قرار نگیرند، در طول زمان عملکرد مناسبی نخواهند داشت و دچار مشکلات فراوانی خواهند داشت و عملاً صنایع را با اختلال در فعالیت روبرو خواهند نمود.
نکتهای که باید به آن اشاره شود این است که دیزل ژنراتور ها باتوجهبه تکنولوژیهای خاصی که دارند ممکن است به نگهداریهای خاص نیاز داشته باشند اما بهطورکلی یک سری از موارد وجود دارد که برای نگهداری از کلیه موتورهای ژنراتور دیزلی باید به آن توجه داشت تا دستگاهها عملکرد خوبی داشته باشند.
کارشناسان فعال در صنعت تولید ژنراتورها توصیه میکنند تا دستگاههای دیزل ژنراتور حداقل در دورههای ۳ ماهه مورد بررسی قرار گیرند. بررسی قسمتهای مختلف این دستگاهها باتوجهبه اصول و ضوابطی که وجود دارد باید انجام شود؛ در غیر این صورت سلامت دستگاهها تضمین نخواهد شد.
شرکت تعمیر کننده دیزل ژنراتور
یکی از قسمتهای مهم و اساسی مربوط به تعمیر دیزل ژنراتورها میباشد. سیستم بعد از مدتی کار کردن، ممکن است دچار اختلالات برقی و مکانیکی شود. عیب یابی قسمت مختل شده از مهم ترین موارد تعمیرات به شمار میآید.
برخی شرکتها علاوه بر تولید دیزل ژنراتور ها؛ به تعمیر و تعویض دستگاه میپردازند.
شرکت آسان ژنراتور دانیال در زمینه خرید ، فروش ، تعمیرات ، قطعات برق صنعتی، اتوماسیون، تابلو برق و آموزش دیزل ژنراتور به صورت فعال، خدمات رسانی میکند.
شرکت آسان ژنراتور یکی از شرکتهایی است که به کار تعمیرات میپردازد. کلیه کار های این شرکت در زیر آورده شده است:
- به روز رسانی
- نصب برد کنترلی
- اگزاست
حوزه تعمیرات شامل:
- تعمیرات تمامی دیزل ژنراتور ها
- اف جی ویلسونprkins fgwilson
- کامینز کمنز cummins
- ولوو volvo
- بنز benz
- ویتس dutz
- ام وی ام mvm
- لوول یا پرکنز چین lovol
- دوسان doosan
- کاترپیلار caterpillar
- درمن dorman
- مانMAN
- لمبردینی lombardini
- لیستر lister MTU
اقدامات ضروری برای نگهداری از دیزل ژنراتور
برای نگهداری از دیزل ژنراتور یکی سری نکات وجود دارد که مدیران صنایع مختلف باید به آن توجه داشته باشند تا دستگاهها در طول زمان عملکرد مناسبی داشته باشند.
خوشبختانه شرکتهای تخصصی تعمیر دیزل ژنراتور با خدماتی که ارائه میدهند این امکان را به وجود خواهند آورند تا فعالان صنایع مختلف بتوانند به طور دورهای به سرویس و نگهداری دستگاههای دیزل ژنراتور بپردازند. در ادامه تصمیم گرفتهایم تا به برخی از اقدامات ضروری که برای نگهداری از دیزل ژنراتور ها ضروری است، بپردازیم.
بازرسی عمومی دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور ها باتوجهبه نوع خود باید هرچند وقت یکبار بهصورت کلی مورد بازرسی عمومی قرار گیرند. در بازرسی عمومی تمامی قسمتهای موتور با استفاده از تکنولوژیهای روز بهدقت مورد بررسی قرار خواهند گرفت تا از عدم وجود مشکلات مختلف مانند نشتی در قسمتهای گوناگون دستگاه اطمینان حاصل شود.
نشتیها و ایجاد شکستگی در قسمتهای مختلف دیزل ژنراتور میتواند مشکلات زیادی برای دستگاهها به وجود آورد. کارشناسان پیشنهاد میکنند بازرسیهای عمومی حداقل هر ۵۰۰ ساعت انجام شود تا بتوان از این موضوع اطمینان حاصل کرد که نشتی و شکستیها باعث ایجاد حوادث جبرانناپذیر نخواهند شد.
متأسفانه در برخی از موارد سهلانگاری مدیران و عدم توجه به بازرسیهای عمومی دیزل ژنراتور باعث میشود تا صنایع با آسیبهای مختلفی روبرو شوند و نیروی انسانی با حوادث غیرقابلجبران روبرو شوند.
نکته پایانی که در زمینه بازرسی عمومی باید به آن بپردازیم این است که برخی از موتورهای دیزل ژنراتور باتوجهبه مشخصات خود ممکن است در دورههای کمتر از ۵۰۰ ساعت نیاز به بازرسی و سرویس داشته باشند. تعیین زمان دقیق برای بازرسی دیزل ژنراتور به عهده متخصصان و کارشناسان تعمیر و نگهداری این موتورها خواهد بود.
یکی از دستگاههای مهم و ضروری در صنعت برق، دیزلژنراتورها هستند. استفاده از ژنراتورها، میتواند گزینه مناسبی برای تولید برق گروههای صنعتی به شمار آید.
در صنعت کشتیسازی، معادن، راهسازی، مدارس و بیمارستانها از دیزلژنراتورها به جهت ویژگیهای خاصی که دارند، استفاده میکنند.
طبیعتاً این دستگاه بعد از کارکردن طولانیمدت، دچار ایراداتی خواهد شد. تعمیر تخصصی و حرفهای باید وارد عمل شود تا به رفع مشکلات پیشآمده برای دیزل ژنراتور بپردازد.
تعمیرات تخصصی دیزل ژنراتور
زمانی که دستگاه دچار مشکلی میشود، باید در مرحله اول به عیبیابی سیستم بپردازید و متوجه شوید مشکل و ایراد از کدام قسمت دستگاه میباشد.
سرویس روغنموتور
روغن یکی از مهمترین محصولات مصرفی است که در موتورهای دیزل ژنراتور مورداستفاده قرار میگیرند. روغنها نقش قابلتوجهی در سلامت دیزل ژنراتور دارند به همین دلیل باید در موارد مختلف به آن اهمیت زیادی داده شود.
روغنهای با کیفیت نقش قابلتوجهی در کاهش استهلاک دیزل ژنراتور خواهند داشت تا جایی که سرویس بهموقع روغن و چک کردن دورهای آن باعث میشود تا طول عمر موتور تا چند برابر افزایش پیدا کند. استفاده از روغنهای با کیفیت به کاهش دمای موتور نیز کمک قابلتوجهی خواهد کرد و این امکان را ایجاد خواهد کرد تا موتور در بهترین دمای ممکن به کارکرد خود ادامه دهد.
سرویس روغنموتور را میتوان جزء مهمترین اقداماتی دانست که میتوان برای نگهداری و حفظ سلامت موتورهای دیزل ژنراتور انجام داد. زمان تعویض روغنموتور دیزل ژنراتور به عوامل مختلف بستگی دارد اما بهطورکلی معمولاً در دفترچه راهنمای دیزل ژنراتور مشخص میشود و میتوان باتوجهبه آن اقدام به جایگزینی روغن دستگاه نمود.
سرویس روغنموتور را باید حتماً به شرکتهای معتبر و با سابقه سپرد چون در این صورت مدیران میتوانند از این موضوع اطمینان حاصل کنند که روغن مورداستفاده دارای خواص موردنیاز برای دیزل ژنراتور باشد. گرانروی مناسب، خاصیت پاککنندگی و ضدزنگ یکی از مهمترین ویژگیهایی است که روغنها باید از آن برخوردار باشند تا سلامت دیزل ژنراتور افزایش پیدا کند.
البته روغنموتور باید تا جایی که ممکن است در طول ماه با استفاده از گیج روغن بررسی شود چون این امکان وجود دارد که به علت بهوجودآمدن مشکلات مختلف در موتور، میزان روغن کاهش پیدا کند. در برخی از موارد موتور دیزل ژنراتور ممکن است براثر عوامل گوناگون دچار روغنریزی و روغنسوزی شود.
کاهش روغنموتور و یا استفاده از روغنهای نامرغوب در سرویسهای دورهای میتواند مشکلات شدیدی را برای دیزل ژنراتور به وجود آورد تا جایی که هزینههای سنگینی را به دنبال داشته باشد. متأسفانه درصد زیادی از خرابیهای شدید دیزل ژنراتور ها براثر کمبود و یا فاسد شدن روغن به وجود میآید.
بررسی سیستم خنککننده
سیستم خنککننده دیزل ژنراتور از بخشهایی است که باعث جلوگیری از آسیبهای شدید به موتور خواهد شد به همین دلیل دستگاههای دیزل ژنراتور باید هرچند وقت یکبار مورد بررسی سیستم خنککننده قرار گیرند.
در بررسیهایی که انجام میشود باید میزان آب، ضد یخ و مواد افزودنی مختلف را بررسی نمود. استفاده از نسبتهای مناسب از مواد افزودنی باعث کاهش دمای موتور خواهد شد و کارکرد بهینه دیزل ژنراتور را سبب میشود.
در بررسی سیستم خنککننده دیزل ژنراتور باید بهسلامت فنها نیز توجه ویژهای داشت. درصورتیکه چرخش فنها با اختلال روبرو شده باشد باید به تعمیر آنها پرداخت تا عملکرد آنها تصحیح شود. تمیزکردن فنها یکی از اقداماتی است که انجام آنها بهصورت منظم باعث میشود تا سیستم خنککننده موتور کارکرد بهتری داشته باشد و از خرابی فنها جلوگیری شود.
برای تمیزکردن فنها میتوان از برسهای نرم به همراه شویندههای مناسب استفاده نمود. در برخی از موارد استفاده از هوای فشرده نیز گزینه مناسبی برای تمیزکردن و زدودن غبارها از پرهها به شمار خواهد رفت.
بازدید سیستم سوخترسانی
سیستم سوخترسانی به علت نقش مهم و اهمیت بالایی که در کارکرد دیزل ژنراتور دارد باید بهخوبی مورد نگهداری قرار گیرد و هرچند وقت یکبار بازرسی شود. معمولاً هر ۶ تا ۹ ماه یکبار باید به تخلیه مخزن سوخت پرداخت تا از ایجاد رسوب و آلودگیهای پایدار در موتور جلوگیری شود. البته درصورتیکه سوخت در مدت زمانی طولانی بدون استفاده در مخزن باقی بماند بهتر است بعد از آن به بازرسی مخازن سوخت پرداخت.
در کنار تخلیه مخزن سوخت باید به این نکته هم توجه شود که فیلترهای مخزن باید هرچند وقت یکبار مورد تعویض قرار گیرند؛ چون بخار آب متراکم در مخازن باعث فرسودگی فیلترها خواهند شد و کارکرد آنها را با اختلال روبرو خواهند کرد.
باید به این نکته توجه داشت که بهوجودآمدن مشکلات مختلف در سیستمهای سوخترسانی همیشه با نشانههای فیزیکی همراه نخواهد بود؛ این موضوع باعث خواهد شد تا در بسیاری از موارد افراد از مشکلات به وجود آمده مطلع نشوند. به همین دلیل توصیه میشود؛ سیستمهای سوخترسانی بهصورت منظم و توسط کارشناسان با تجربه مورد بررسی قرار گیرند.
کیفیت پایین سوخت در داخل کشور باعث شده است تا سیستمهای سوخترسانی در مقایسه با سطح بینالمللی با خرابیهای بیشتری روبرو شوند و به تعمیر و نگهداری مضاعف نیاز داشته باشند.
آزمایش و بررسی دورهای باتریها
سیستم برقرسانی یکی از مهمترین قسمتهای دیزل ژنراتور ها میباشد بهطوریکه با خرابی آنها هزینه زیادی به صنایع تحمیل خواهد شد. برای جلوگیری از وارد شدن آسیبهای مختلف به سیستمهای برقرسانی باید اقدامات مختلفی را انجام داد که یکی از مهمترین آنها بررسی دوره باتریها خواهد بود.
خرابی باتریها در اکثر موارد میتواند آسیبهای شدیدی را به سیستم برقرسانی دیزل ژنراتور وارد کند؛ به همین دلیل باید تا جایی که ممکن است به جلوگیری از آن پرداخت. یکی از مهمترین روشهایی که برای جلوگیری از خرابی باتریها میتوان انجام داد این است که ولتاژ ترمینال را بهصورت دورهای بررسی نمود.
متأسفانه برخی از افراد غیرمتخصص تصور میکنند بررسی ولتاژ خروجی باتریها در بررسیهایی که انجام میدهند کافی خواهد بود این در حالی است ولتاژ خروجی باتری باعث عدم درنظرگرفتن مقاومت داخلی سیستم برقرسانی خواهد شد و در بررسی دقیق باتریها اختلال ایجاد خواهد نمود.
در کنار بازرسی دورهای باتریها پیشنهاد میشود به تمیزکردن آنها نیز اهمیت ویژهای داده شود چون فقط در این صورت خواهد بود که طول عمر باتری دیزل ژنراتور افزایش خواهد یافت.
برای تمیزکردن باتریها میتوان از محلولهای جوش شیرین نیز استفاده نمود. استفاده از محلول جوش شیرین برای تمیزکردن باتریها باعث میشود تا تمامی آلودگیهای به وجود آمده بر روی پایانهها بهخوبی تمیز شود و دمای باتریها در حین فعالیت کاهش پیدا کند. تنها نکتهای که بعد از تمیزکردن باتریها باید به آن توجه شود این است که پایانهها با استفاده از ژل نفتی پوشانده شوند.
تست دورهای موتور
بسیاری از کارشناسان توصیه میکنند که تست موتور بهصورت منظم در هر یک ماه یکبار انجام شود تا از وارد شدن آسیبهای ناگهانی جلوگیری گردد.
تست موتور به این صورت است که متخصصان با استفاده از ابزارهای مختلف به بررسی فشارهای وارده به قطعات مختلف موتور میپردازند تا از خوردگیها و آسیبهای وارد شده به موتور اطمینان حاصل کنند و در صورت لزوم به تراشکاری و یا تعویض قطعات بپردازند.
تمیز نمودن دیزل ژنراتور
درحالیکه باید بهصورت دورهای به تمیزکردن اجزای داخلی دیزل ژنراتور ها پرداخت بسیاری از صاحبان کسبوکار این موضوع را فراموش میکنند تا به تمیزکردن و نظافت سطح بیرونی توجه نشان دهند.
تمیزکردن سطح بیرونی دستگاههای دیزل ژنراتور در نهایت به افزایش طول عمر و سلامت دستگاه منجر خواهد شد. یکی از مهمترین مزایای تمیزکردن دستگاه دیزل ژنراتور این است که تمامی نمایشگرها و شاخصهای نشاندهنده وضعیت روغن، دما و … بهخوبی قابلمشاهده خواهند بود و نیروی انسانی و پرسنل بهراحتی متوجه بهوجودآمدن مشکلات مختلف خواهند شد.
تمیز نمودن دیزل ژنراتور باعث کاهش دمای دستگاه نیز میشود. اگرچه این کاهش دما در سطح ناچیزی خواهد بود اما در بلندمدت باعث جلوگیری از وارد شدن مشکلات مختلف خواهد شد و راندمان اجرایی دستگاه را افزایش خواهد داد.
بررسی دورهای سیستم اگزوز
سیستم اگزوز در گذر زمان ممکن است دچار شکستگی و ترکخوردگی شوند و دچار اختلال در عملکرد گردند. برای اطمینان از سلامت سیستم اگزوز پیشنهاد میشود هر ۳ الی ۶ ماه یکبار به بررسی آنها پرداخت.
در بسیاری از مواقع درصورتیکه آسیبهای وارد شده به سیستم اگزوز بهموقع شناسایی شوند متوان با جوش دادن سطحی، اتصالات مختلف رل بهراحتی تعمیر نمود و به رفع عیب آنها پرداخت.
تعمیر اجزای مختلف دیزل ژنراتور
همانطور که اشاره نمودیم نگهداری صحیح از دیزل ژنراتور ها باعث میشود تا طول عمر این دستگاهها افزایش قابلتوجهی پیدا کند و خرابی آنها تا حد زیادی کاهش یابد اما باید به این نکته توجه داشت که دیزل ژنراتور ها در بلندمدت دچار آسیبهای مختلفی خواهند شد و نیاز به تعمیر خواهند داشت.
برای جلوگیری از خرابیهای متعدد بعد از تعمیر دیزل ژنراتور باید تعمیر این دستگاهها را به شرکتهای با تجربه و با سابقه بالا سپرد. شرکتهایی که از تکنولوژیهای بهروز و نیروی متخصصان کارآزموده برخوردارند، میتوانند تعمیر اجزای مختلف دیزل ژنراتور با به بهترین شکل ممکن انجام دهند. در ادامه به اجزای مختلف دیزل ژنراتور ها که در طول زمان به نگهداری نیاز خواهند داشت، خواهیم پرداخت.
تعمیر سیستم هوا رسانی
سیستم هوارسانی دیزل ژنراتور بهطورکلی وظیفه تأمین اکسیژن و کاهش دمای موتور را به عهده دارد. رفع آلودگیهای موجود در هوا، با استفاده از فیلترهای مختلفی که در سیستم هوارسانی وجود دارد این امکان را به وجود میآورد تا کیفیت هوایی که به موتور انتقال پیدا میکند افزایش قابلتوجهی پیدا کند که متأسفانه در برخی از موارد این سیستم دچار اختلال میشود و باید به تعمیر آن پرداخت.
عیبیابی از مهمترین مراحل در تعمیر سیستم هوارسانی دیزل ژنراتور میباشد چون برخی از ایرادهای رایج از منشأ کاملاً متفاوتی برخوردار میباشند. برای تعمیر سیستم هوارسانی ممکن است برخی از قطعات تعویض شوند و یا مورد تعمیر قرار گیرند.
در برخی از دستگاههای دیزل ژنراتور، برای استارت بهتر موتور، از هیترهای مخصوص استفاده میشود. درصورتیکه موتورها از این هیترها برخوردار باشند و در دمای پایین دچار مشکل ناگهانی در زمان استارت شوند، باید به تعمیر آنها پرداخت.
تعمیر سیستم سوخترسانی
از میان اجزای مختلف دیزل ژنراتور ها میتوان گفت که سیستم سوخترسانی یکی از مهمترین قسمتهایی است که در کارکرد صحیح موتور نقشی بسیار اساسی را به عهده خواهد داشت. سیستم سوخترسانی نیز مانند سایر اجزاء در بلندمدت دچار مشکلات مختلف میشود و به تعمیر نیاز خواهد داشت.
سیستم سوخترسانی با کارکرد خاصی که دارد این امکان را به وجود میآورد تا سوخت بعد از عبور از فیلترهای مختلف تسویه شده و در اختیار موتور قرار گیرد. هرگونه مشکل در این سیستم باعث میشود تا کارکرد طبیعی دیزل ژنراتور با اختلال ایجاد شود و روند تسویه و انتقال سوخت بهخوبی صورت نگیرد.
در تعمیر سیستم سوخترسانی یکی از مهمترین مراحل این است که کارشناسان باتوجهبه موتور دیزل ژنراتور و دیگر مشخصات دستگاه، به تنظیم میزان انتقال سوخت بپردازند. تنظیم میزان سوخت ورودی به موتور کمک زیادی به افزایش راندمان موتور خواهد کرد و حتی باعث جلوگیری از میزان استهلاک اضافی خواهد شد.
گارنر ها، پمپهای سوخترسانی و فیلترهای مختلف جزء رایجترین اجزایی به شمار میروند که در تعمیر سیستم سوخترسانی مورد تعویض و یا تعمیر قرار خواهند گرفت تا عملکرد دستگاه بهبود یابد.
تعمیر سیستم روغنکاری
سیستم روغنکاری دیزل ژنراتور با تکنولوژیهایی که از آن برخوردار است این امکان را برای دستگاه به وجود خواهد آورد تا روغن با فشاری مناسب و در بهترین حالت ممکن در اختیار دیزل ژنراتور قرار گیرد. اختلال در هرکدام از قسمتهای این سیستم باعث خواهد شد تا تسویه روغنها با اختلال روبرو شوند و میزان روغن در نواحی مختلف موتور کاهش پیدا کند.
تعمیر سیستم روغنکاری در زمان مناسب و بلافاصله بعد از خرابی، باعث خواهد شد تا از ورود ذرات فلزی، آب و سایر آلودگیها به موتور جلوگیری شود و سلامت موتور تضمین گردد.
برخی از سیستمهای روغنکاری دیزل ژنراتور از فنهای خنککننده برخوردارند که باعث میشوند دمای موتور در کارکرد طولانی کاهش پیدا کند. در دستگاههایی که از این نوع فنها برخوردارند باید هرچند وقت یکبار به بازرسی فنها پرداخت و در صورت ایجاد مشکل آنها را تعمیر نمود.
تعمیر سیستم استارت
سیستم استارت که با استفاده از موتورهای دی سی به راهاندازی موتور میپردازد نیز ممکن است در طول زمان دچار خرابی شده و به تعمیر نیاز داشته باشد.
خرابی باتریها، موتور DC و سیستم برقرسانی از مواردی هستند که باعث اختلال در عملکرد صحیح سیستم استارت دیزل ژنراتور خواهند شد و کارشناسان برای تعمیر، باید به بررسی آنها بپردازند.
تعمیر برد کنترل
در حال حاضر بسیاری از دیزل ژنراتور ها از بردهای کنترل برخوردارند. وجود بردهای کنترل در دستگاههای دیزل ژنراتور باعث خواهد شد تا بتوان بهراحتی به بررسی عملکردهای مختلف دستگاه پرداخت و در بهترین زمان ممکن متوجه مشکلات به وجود آمده شد.
برد کنترل تقریباً بهتمامی سنسورها و قسمتهای مختلف دیزل ژنراتور متصل میباشد به همین علت وجود مشکل در هرکدام از بخشهای دستگاه ممکن است در نهایت باعث ایجاد اختلال در کارکرد بردهای کنترل شود.